Juhtúrós gombafasírtot találtam ki a családnak. És szerették, pedig 3 tökkülönböző ízlésű embernek egyszerre a kedvére tenni...hááát :)
szóval 25 dkg finomra szelt gombát 10 dkg sonkával vajon megpirítok, friss borsikafűvel, kevés sóval ízesítve. Mikor a gomba leveket eregetne, egy evőkanál tk. rozsliszttel megszórom , ez felszívja a további leveket és kiccsé megpirítom. Felverek egy tojást lájtosan, beléje a 10 dekányi juhtúrót és belenyomok 2 kövér gerezd fokhagymát. Jó alaposan ki kell keverni, a juhtúró ne maradjon nagyobb csomókban benne. A langyosra hűlt gombát is belekeverem és egy marék darával elkeverem, hagyom fél órácskát állni. Egy apróra vágott tönkölyzsemlét is elkeverek benne és hagyom még állni kicsit. evőkanálnyi adagokat kiveszek a masszából, gömbölyít, morzsában kilapogat és forró olajban megsüt.
Voilá! :)
1 megjegyzés:
Hümm! Ha visszatérek a France-ba, emlékeztetnél erre? Átköltöm paleora asszem és megsütöm a Férfinek... :-)
Megjegyzés küldése