2010. október 14., csütörtök

2010.10.14 - punk káposzta.

Valójában írhatnám, hogy zöldségcsíkok szójaszósszal, de nem egészen :)Volt nekem egy kecském kedvenc ételem húsevő koromban. Ez azzal kezdődött, hogy csirkemell csíkokat a felhasználás előtt minimum egy de inkább két-három nappal pácba köll tenni az alábbiak szerint: kb centi vastag csikok a husiból, reája méz + szójaszósz 1:1. időnként megkeverni, vagy forgatni és hűtőben tárolni. A felhasználás napján forró olivaolajon oldalanként 1-1 percig sütni, erős lángon. Ha kész, a visszamaradt sötét, olajos lében kedvenc, de nem túl karakteres (mint pl. a káposzta, vagy a zeller) zöldségeinket szintén csíkokra szelve átforgatni, épp csak megkapja a szélét a forróság. Ha csípősen szeretjük, akkor fokhagynmával és/vagy borssal és/vagy chilivel lehet még keverni. Ez leszen a köret. Hihhetetlen jó étek és épp csak annyira édeskés, hogy pikáns és ne cukrászdai fílingje legyen. Nos, én a húst ugye kihagytam( így a pácolást is) Tehát fokhagymás-vajas alapon megsütöttem a káposztát, főtt tojásfehérjét, répát, zukkínit és paprikát, nyakonöntve a szósszal. És így is tök jó :)) Bár a színe talán kicsit bizarr.. :)

Nincsenek megjegyzések: