2010. augusztus 30., hétfő

palacsin helyett

tegnap rájöttem, ha az összegyűjtött, hűtőben tárolt tojásfehérjét csipet sóval megtöröm (nem felverem, csak éppenhogy, pár villacsapással az egybeségén török kicsit), akkor teflonon megsütve szép, palacsinta alakú, vékonyságú fehérjelapot kapok, ami ,-lévén két db fehérjéből-, mintegy 30 kalória csak és ugyan úgy megtölthető, feltekerhető, mint egy palacsin. Amiből egy darab cca. 100 kcal üresen. Természetesen nincs palacsinta íze, de rántotta fílingje sincs :) Úgyhogy ha nagyon édességezni vágynék, akkor ezeket a lapokat fogom túróval töltögetni, de lehet, hogy kőrözöttes tekercset, vagy csípős-szószos zöldségtekercset is fogok készíteni belőle...
A sárgáják meg mennek a gyerekek tojáskrémébe, vagy fagyifőzésre :))

Nincsenek megjegyzések: