Mert vágytam a rozmaring ízére, kedvencem és már rég ettem ilyen fűszerezésűt.
Fokhagymát apróra vágtam, megpirítottam oliván, ráhajingáltam a répa-karikákat, majd a felszeletelt gombát és megpirítottam. Erre jött a paradicsom kockázva és a rozmaring, majd a megmaradt gyalult tök. Ezzel már épp hogy csak összeforrósítottam :)
Az én kajáim lehetőleg mindig a nyers és a félnyers között ingáznak :)
3 megjegyzés:
ezen itt is meglepődtem, mert valamit vagy túlfőznek a helyiek vagy szinte ropogósan hagynak benne (pl. a levesben nyers a zöldség, akárhol ettem még, mindig úgy adták) :):)
jó étvágyakat!
Timi,
persze szokatlan lehet az európai ínynek-nyelvnek, mert hozzászoktunk az omlósra főzött pépekhez.. Viszont az "al dente" módon elkészített zöldségnek marad vitamintartalma és a rosttartalma is sokkal nagyobb. Ez egy olyan macskának, aki nem eszik gabonát és hüvelyeseket sem, még fontosabb! A magas rosttartalom egyébként laktat is, tehát kevesebb félnyers/nyers kajával laksz jól, mint ha ugyan azt, de szétfőzve eszed. :)
igen, ez tényleg így van. nagyon egészségesen éetkezel ilyen szempontból. de mennyiségileg nem kevés mindez egy kicsit??
Megjegyzés küldése