2010. június 18., péntek

2010.06.18 - Magyar színekben :)

Ez egy régi, fő-fő kedvencem :)

előkészület: az öntet, mert ennek össze kell érnie. Egy órányi szobahőmérsékleten, vagy egy éjjen át a hűtőben. Fog az ember egy adag (itt 100gramm) joghurtot, majd belekever egy marék apróra vágott mazsolát és 2-3 újhagyma zöldjét. Oszt hagy érjen!

Zeller, sárgarépa megpucol, julienre avagy pálcikára szel. Edénybe beletesz, megsóz. Másik edényben vizet forral és mikor lobog, akkor ráönti a mit sem sejtő zöldségekre! Fedővel lefedi és állni hagyja addig, amíg:

4 -5 levél kínai kelt(ennek híján fél fejessalátát) csíkokra vág és egy nagy fej almát, vagy két kisebbet nagylyukú reszelőn lereszel. A zöldséget le kell szűrni, de NEM lemosni hidegvízzel! és mikor lecsepegi az összes vizet, akkor jól összekutymolni az összes hozzávalót.
A továbbiakban lehúnyt szemmel lehet élvezni a szférák zenéjét.
Ha nem hallanánk túl jól a zenét, akkor kevés darált dióval is meg lehet hinteni, de dió momentán nem volt itthon, mert Füles tegnapelőtt felzabálta az összeset.....

Nincsenek megjegyzések: